Caută
  • Marius Popescu

7 Motive pentru a alege video marketingul

Actualizată în: 14 Nov. 2019

Video marketingul este unul dintre cele mai rapide și eficiente moduri de a răspândi informație în mediul online. În urmatoarele rânduri vă voi arăta de ce este important ca în 2019 sa ne promovăm afacerea prin intermediul clipurilor video: 1. Video stimulează conversiile și vânzările

În primul rând videoclipurile vă pot aduce niște bani serioși. Adăugarea unui videoclip de produs pe pagina dumneavoastra poate crește conversiile cu 80%. Videoclipul poate duce, de asemenea, direct la vânzări. Studiile arată că 74% dintre utilizatorii care au vizionat un videoclip explicativ despre un produs, l-au cumpărat ulterior. Așadar, acum este momentul să creezi videoclipuri cu produsele tale. Daca stam sa ne gandim, eficiența videoclipului nu este chiar atât de surprinzătoare. La urma urmei, văzul este simțul nostru dominant. Majoritatea informațiilor transmise creierului nostru sunt vizuale. Așadar, dacă imaginile deja pot stimula implicarea masivă, imaginați-vă ce pot face imaginile în mișcare pentru afacerea dumneavoastra.

2. Continutul video are un ROI excelent

Pentru a vă convinge și mai mult, 83% dintre companii spun că videoclipul oferă un ROI foarte bun. Chiar dacă producția video nu este încă cea mai accesibilă modalitate de promovare, aceasta aduce încasari pentru mult timp.

3. Clipurile Video creează încredere

Încrederea este baza conversiilor și a vânzărilor. Construirea încrederii ar trebui să fie cel mai important obiectiv al unui business. Întregul concept de marketing de conținut se bazează pe încredere și crearea de relații pe termen lung. Noua eră a marketingului pune accent pe idei, nu doar pe conținut, pe încredere, nu doar pe trafic și pe oamenii de valoare din audiența dumneavoastra care răspândesc și promoveaza conținutul dumneavoastra.

Video face totul. Conținutul video este capabil să ne transmită și să ne stârnească emoții. Și atunci când vorbim despre influencerii din audiența dumneavoastră, YouTube a devenit a doua cea mai puternică platformă de social media unde vă puteți promova brandul. Deci, dacă sunteți serios în privința marketingului prin conținut, trebuie să fiți serios și în privința videoclipurilor. Videoclipurile promoționale pot favoriza și încrederea. Unii consumatori sunt încă sceptici cu privire la achiziționarea de produse și servicii pe internet, deoarece se tem de fraudă și de înșelăciune. Dar videoclipurile eficiente de marketing vă prezintă produsele într-o formă conversațională. Acest lucru creează un sentiment de abordare individuală, motiv pentru care 57% dintre consumatori spun că videoclipurile le-au oferit mai multă încredere să cumpere online.


4. Google iubește videoclipurile


Videoclipurile fac ca timpul petrecut de vizitatorii de pe site-ul dumneavoastră să crească. Astfel, expunerea mai lungă creează încredere și semnalează motoarelor de căutare că site-ul dumneavoastra are conținut de calitate. Statisticile ne arată că este de 53 de ori mai probabil ca site-ul tau să apară mai întâi pe Google dacă ai un videoclip încorporat. De când Google deține YouTube, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de videoclipuri care afectează rangul în motorului de căutare.


5. Marketingul video poate explica totul

Lansați un produs nou sau un serviciu? Creați un videoclip pentru a arăta cum funcționează. 98% dintre utilizatori spun că au vizionat un videoclip explicativ pentru a afla mai multe despre un produs sau serviciu. Acesta este motivul pentru care 45% dintre firmele care folosesc marketingul video au spus că au un videoclip explicativ pe pagina lor de pornire. Dintre aceste companii, 83% au declarat că videoclipul lor pentru pagina de start a fost eficient.

6. Conținutul video îi implică chiar și cei mai leneși cumpărători

Videoclipul este un instrument excelent pentru învățare, dar este și ușor de consumat. Viața de azi este prea încărcată pentru a avea timp să citească descrierile lungi ale produselor. Clientul modern vrea să vadă produsul în acțiune. Preferința video este una dintre cele mai importante forțe motrice ale utilizării videoclipurilor în marketingul dvs. de conținut. Marketingul video poate capta un public larg și funcționează pe mai multe niveluri. Asigurați-vă că vă orientați nu numai către ochi, ci și către urechile potențialului client. Avantajul dvs. competitiv capătă dublă putere!


7. Video încurajează share-ul


În cel de-al șaptelea raport anual al industriei de marketing social, Michael Stelzner a afirmat că 60% din marketerii social media au folosit conținut video în 2017 și 73% din totalul respondenților au intenționat să îl folosească în 2018.

Rețelele sociale încurajează, de asemenea, conținutul video cu noile lor funcții. Facebook folosește video 360, video în direct și Lifestage (o aplicație video pentru adolescenți). Instagram a pus la punct videoclipuri de 60 de secunde și povești Instagram, Twitter are Periscope. YouTube este a doua cea mai populară rețea de socializare din lume.

Cu toate acestea, într-un context social media, marketerii video trebuie să-și amintească că oamenii împărtășesc emoții, nu fapte. 76% dintre utilizatori spun că ar împărtăși un videoclip cu prietenii lor dacă ar fi distractiv. Așadar, folositi videoclipuri distractive pentru a încuraja partajarea socială. Emoțiile nu sunt exact ROI, dar acțiunile sociale pot crește traficul pe site-ul dvs. și îl puteți lua de acolo.


50 afișare

0760823589

  • Black YouTube Icon

©2019 by Videogram Studio

Timișoara, Romania